Založ si blog

K deklarácii ústavných predstaviteľov k zahraničnej politike

Vo vyhlásení ústavných činiteľov sa okrem iného zdôrazňuje, že budú bojovať proti dezinformáciám a propagande. Ale ako chcú bojovať proti dezinformáciám, keď hneď v úvode vyhlasujú, že „Slovenská republika je slobodný, suverénny a demokratický štát“, čo ale jasne odporuje Ústave čl. 7., bod 2/, kde sa hovorí, že „Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky“. To vecne znamená, že vôľa občanov, z ktorej by mala pochádzať moc v našom štáte, je tu nahradená a podriadená vôli EÚ. Dokument šíri „fake news“ aj v otázke nášho vstupu do NATO, do ktorého sme podľa dokumentu vstúpili našou „slobodnou voľbou“, hoci fakty hovoria o tom, že referendum o vstupe do NATO bolo zmarené. Okrem toho, dokument svojim „nadčasovým“ tvrdením o prospešnosti NATO pre našu prosperitu a sociálnu spravodlivosť, zanedbal jednu maličkosť, že práve v dnešných a nasledujúcich ťažkých ekonomických časoch smeruje naša „vernosť“ k záväzkom NATO nie na rozvoj prosperity našich občanov, ale práve proti životnej úrovni našich pracujúcich.

Nie menej je zarážajúce tvrdenie našich predstaviteľov o tom, že naša príslušnosť okrem iného aj k NATO „Je vyjadrením našej príslušnosti k najvyspelejším štátom sveta, ktoré spájajú hodnoty slobody, demokracie, právneho štátu, ochrany základných ľudských práv a slobôd, dodržiavania medzinárodného práva, a tiež solidarity a vôle žiť a rozvíjať sa v mieri,“ O akých najvyspelejších štátoch sveta sa tu vedie reč, keď hlavnou silou NATO sú US, ktoré minimálne od čias všeobecného klamstva na pôde OSN o tom, že Irak je vlastníkom chemických zbraní hromadného ničenia, na základe čoho US a jej spojenci, včítane Slovenska zahájili vojnu proti Iraku, ktorý z vojny doteraz nespamätal, sa drží politiky „very likely“, ktorá sa neopiera temer o žiadne dôkazy. O akom dodržiavaní medzinárodného práva sa tu hovorí, keď to bolo predsa NATO, ktoré v rozpore s medzinárodným právom začalo bombardovať bývalú Juhosláviu, aj za podpory našej vlády. O akej vôli „rozvíjať mier“ sa tu hovorí, keď sa už dlhodobo celé NATO včítane našej armády pripravuje na vojnu proti Rusku. Nakoniec v programovom vyhlásení našej vlády niet ani slova o boji za mier ako prvej a rozhodujúcej hodnote zahraničnej politiky, ale je tam plno rečí o vernosti NATO a našej transatlantickej orientácii.

V. I. Lenin a pád socializmu

29.01.2024

V nedeľu, 21. januára 1924 si komunisti pripomenuli 100. výročie úmrtia najvýznamnejšieho revolucionára 20. storočia, V. I. Lenina. Ako vodca prvej úspešnej proletárskej revolúcie sa zapísal nezmazateľne nie len do dejín proletárskeho revolučného hnutia, ale aj do svetovej histórie. Žiaľ, úspech proletárskej revolúcie neprešiel testom histórie a v roku 1991, spolu [...]

O suverenite štátu

31.07.2023

Jednou z tém predvolebného boja, ktorú zdôrazňujú najmä opozičné politické strany je téma suverenity Slovenska. Skôr ako sa na daný problém pozrieme v jeho konkrétnej podobe, je dobré si pripomenúť, že keď hovoríme o suverenite Slovenska, tak máme na mysli predovšetkým suverenitu Slovenskej republiky, t.j. suverenitu štátu. Štát vo svojej podstate zjednocuje [...]

K 108. výročiu narodenia Gustáva Husáka

12.01.2021

Gustáv Husák patrí nesporne k jedným z najvýznamnejších slovenských politikov 20. storočia. Jeho politické pôsobenie je možné hodnotiť z rôznych aspektov. Ja by som ale rád obrátil pozornosť predovšetkým k jeho pôsobeniu po roku 1969, kedy sa stal na dlhých 18 rokov najprv prvým a neskôr generálnym tajomníkom strany, ktorá mala podľa vtedajšej ústavy [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Vladimír Manda

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 38813x
Priemerná čítanosť článkov: 3881x

Autor blogu

Kategórie